Loading...
Menu

Η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στα 42α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Θερμότατο χειροκρότημα διαρκείας απέσπασε από το κοινό η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου «Ανατόλια» στην επετειακή συναυλία στα 42α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Παρά την ξαφνική δυνατή βροχή της 1ης Νοεμβρίου, πάνω από 800 Θεσσαλονικείς έσπευσαν στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., για να παρακολουθήσουν την επετειακή συναυλία της χορωδίας του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των 42ων Δημητρίων.

Τόσο οι χορωδοί, όσο και ο βαρύτονος σολίστας Αστέριος Παρίσης, η πιανίστα Θεανώ Φιγκιώρη και η μαέστρος Μαίρη Κωνσταντινίδη, ανταπέδωσαν την τιμή που τους έκαναν ο δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και όλοι όσοι ήταν εκεί, δίνοντας μία από τις καλύτερες συναυλίες τους.

Με την αψεγάδιαστη εκτέλεση έργων των Bizet, Verdi, Donizetti στο πρώτο μέρος και Παππά, Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Μαρκόπουλου στο δεύτερο, κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου για σχεδόν δύο ώρες και να κερδίσουν στο τέλος θερμότατο χειροκρότημα διαρκείας.

Δίκαια, ο Πρόεδρος των 42ων Δημητρίων και αντιδήμαρχος Νεολαίας και Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, τους χαρακτήρισε στο χαιρετισμό του ως «μία από τις καλύτερες χορωδίες της πόλης μας» εξαίροντας συγχρόνως το πνεύμα εθελοντισμού τους, καθώς όλα τα μέλη, απόφοιτοι του «Ανατόλια» και μη, είναι εθελοντές.

Στην επετειακή αυτή συναυλία της χορωδίας του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος των 42ων Δημητρίων και αντιδήμαρχος Νεολαίας και Πολιτισμού Βασίλης Γάκης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πανοράματος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Ανατόλια Αλέξανδρος Λαγάκος,  ο έφορος του Κολλεγίου «Ανατόλια» Πέτρος Αποστολίδης, ο αντιπρόεδρος Μέσης Εκπαίδευσης του σχολείου Γιώργος Λυσαρίδης με τη σύζυγό του, οι διευθυντές των δύο Λυκείων του «Ανατόλια», Γιάννης Λαλάτσης με τη σύζυγό του, και Χρήστος Πλούσιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Γιάννης Ρεντζεπέρης, η Α’ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ροδούλα Τσαλουχίδου, καθώς και άλλα μέλη τους Δ.Σ., πολλοί απόφοιτοι και φίλοι της μουσικής.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των πρώτων δέκα χρόνων της Χορωδίας, ο σύλλογος Αποφοίτων τίμησε τον κ. Γάκη, αλλά και το Κολλέγιο «Ανατόλια» για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια της χορωδίας, τη μαέστρο Μαίρη Κωνσταντινίδη, το σολίστα Αστέριο Παρίση και την πιανίστα Θεανώ Φιγκιώρη, την απόφοιτο Πίτσα Πασχάλη, που εμπνεύστηκε τη δημιουργία της Χορωδίας των Αποφοίτων του «Ανατόλια», τον πρώτο της μαέστρο, Λάζαρο Δεληδήμο, αλλά και τις πιανίστες που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με τη χορωδία, Μαίη Παυλίδου και Λέτη Παππά. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead